Contract bepaalde tijd

Als je een baan hebt, dan zijn er meerdere contracten mogelijk. Er zijn vaste contracten, maar je kunt bijvoorbeeld ook als uitzendkracht werken. Een contract voor bepaalde tijd is in principe niet zoveel anders als een contract voor onbepaalde tijd. Behalve dan het belangrijke onderdeel dat het contract voor bepaalde tijd, maar voor een bepaalde periode is en het contract voor onbepaalde tijd onbepaald. Een contract met onbepaalde tijd maakt het voor een werkgever heel erg lastig om een contract te beëindigen. Vandaar dat dus veel mensen graag een contract voor onbepaalde tijd willen hebben. Dit geeft mensen vaak een stuk meer zekerheid dan telkens een contract voor een bepaalde tijd te krijgen. Met deze zekerheid durven medewerkers wel een leaseauto contract af te sluiten.

Een arbeidsovereenkomst

Een arbeidsovereenkomst is een overeenkomst die wordt getekend voor bepaalde tijd of voor onbepaalde tijd. Het is best normaal voor een werknemer om te beginnen met een tijdelijk contract, bijvoorbeeld een jaarcontract. Een werkgever mag maximaal 3 tijdelijke contracten met de werknemer afsluiten, hierna moet de werkgever een contract voor onbepaalde tijd aan de werknemer aanbieden.

Wat wordt er vermeld in een contract voor bepaalde tijd?

In een contract voor bepaalde tijd staat in principe dezelfde informatie vermeld als in een contract voor onbepaald. Het enige verschil is dus de periode dat deze arbeidsovereenkomst geldig is. Vaak zal dit een jaarcontract betreffen. Het is ook mogelijk dat iemand weet dat hij of zij maar tijdelijk in dienst komt. Dit is bijvoorbeeld het geval als iemand een tijdelijk contract krijgt om een vrouw met zwangerschapsverlof te vervangen. Een contract voor bepaalde tijd mag niet worden opgezegd door de werkgever of de werknemer, tenzij hier van tevoren afspraken over zijn gemaakt.

See also  Advocaat bij contract controle

Posted

in

by

Tags: