Op rekening kopen

Organisaties en bedrijven die bij een winkel staan ingeschreven kunnen op rekening kopen en dus achteraf betalen. Dit betekent dat u dus handig als rechtspersoon spullen kunt kopen en aangeleverd krijgen. Kopen op rekening bevordert de klanttevredenheid maar verzorgt ook een continue afzet mogelijkheid voor de winkel. Iedereen heeft baat bij koopcontracten afgesloten door kopen op rekening. Wat houdt het kopen op rekening zoal in en wat zijn de voordelen.

Koopcontract

Een koopcontract houdt in dat er de afspraak is gemaakt dat voor de levering van producten een financiƫle vergoeding wordt betaald. Bij kopen op rekening wordt door de winkel eerst geleverd alvorens wordt betaald. Tussen de afnemer en de leverende partij zijn daartoe concrete afspraken gemaakt op basis waarvan een vertrouwensband is gerealiseerd. Veelal zal de kopende partij zich ook binden aan een bepaalde winkel en zullen aankopen herhaaldelijk bij die winkel plaatsvinden. Het koopcontract ontstaat veelal automatisch indien er door de afnemer een bestelling voor levering wordt geplaatst.

Registratie bij winkel

Om op rekening te kunnen komen dient uiteraard worden geregistreerd wie of wat de afnemer is van de bestelde spullen. Daartoe worden alle gegevens genoteerd zo ook de registratie van de onderneming bij de Kamer van Koophandel. Op die manier is voor de leverende partij altijd duidelijk wie de koper is en dus met wie het koopcontract wordt aangegaan. De facturering wordt achteraf nagestuurd en dient binnen de gewoonlijke termijn netjes te worden betaald door de afnemer. Op deze manier kunt u als ondernemer makkelijk op een vertrouwde manier zaken doen. Koop uw bestellingen op rekening zodat u verspreid de betalingen zelf in de hand heeft.

Betalingstermijn

Bij kopen op rekening dient u uiteraard als ondernemer conform koopcontract de betaling tijdig te verwerken. Veelal wordt er een betalingstermijn van vijftien of dertig dagen gehanteerd waarbinnen de aankoop moet worden betaald. In tegenstelling tot aankopen op krediet betaalt u over het verschuldigde bedrag geen rente. U gaat de koop dus aan tegen een uitgestelde betaling waarbij geen rente wordt geheven. Daar kunt u als onderneming uiteraard mooi van profiteren.

Geregelde aankopen

Juist omdat u bij een winkel kunt kopen op rekening, gaat u ook vaker gebruik maken van de diensten van de winkel. Dit is dus ook in het belang van de winkel zelf. Klantbinding en klantvriendelijkheid zorgen ervoor dat er een tevreden langdurige retailrelatie ontstaat, waarbij de onderneming geregelde aankopen doet. De winkel kan dus door het aanbieden van kopen op rekening een langdurige afname van producten zien. Dit is uiteraard goed voor de continue omzet en winst van de winkel. Daarnaast weet de afnemer dat in de voorraad altijd optimaal is aangevuld met kwalitatief goede producten.

Snelle aankoop

Het kopen op rekening bevordert de mogelijkheid om snel een bestelling te plaatsen waarna eveneens snel wordt geleverd. Een spoedige levering kan namelijk noodzakelijk zijn om de klant van de onderneming tevreden te kunnen stellen. Op die manier hebben alle partijen betrokken bij de aankoop baat bij het kopen op rekening. Laat u ook informeren door uw lokale retail leverancier omtrent het aangaan van koopcontracten op basis van kopen op rekening.