Telefooncontract

Met een telefooncontract ga je met een telefoon abonnement aanbieder een overeenkomst aan voor het gebruik van dat abonnement voor een bepaalde tijd. Het telefooncontract legt de onderlinge rechten en plichten vast en daar dienen beide partijen zich dan ook aan te houden. Voor het afsluiten van een telefooncontract doe je er altijd verstandig aan om verschillende aanbieders en verschillende abonnementen onderling te vergelijken, zodat je de beste kwaliteit-prijs verhouding krijgt. Ook jij kunt met een nieuw toestel bemachtigen door een telefooncontract af te sluiten. Waar moet je mee rekening houden als je een telefooncontract voor bepaalde tijd afsluit?

Het contract is wederrechtelijk

Omdat er tussen aanbieder en afnemer een telefooncontract is afgesloten zijn daardoor onderling relaties en verbintenissen gerealiseerd. Het telefooncontract zorgt ervoor dat de afnemer gebruik kan maken van de telefoondienst, waarvoor de afnemer aan de telefonie aanbieder een vergoeding per maand betaalt. Door het telefooncontract weten beide partijen exact wat er is afgesproken waarmee eveneens duidelijk is welke rechten en plichten van toepassing zijn. Indien er sprake is van het niet nakomen van de gemaakte contractuele afspraken door een van de partijen dan kan de schade lijdende partij die schade wegens contractuele aansprakelijkheid verhalen.

Sim abonnement

Heb je reeds een toestel echter je wilt een nieuw abonnement hebben dan kun je ervoor kiezen om een nieuwe Sim te nemen. Met een Sim abonnement ben je relatief het goedkoopst uit omdat je reeds een telefoon hebt. Je kunt daarbij zelfs ervoor kiezen om het voor onbepaalde tijd aan te gaan. Neem ook een goedkoop Sim abonnement door een Sim only telefooncontract te nemen voor onbepaalde tijd. Voordeel daarbij is dat je per maand het telefooncontract kunt opzeggen.

Sim en telefoon abonnement

Wil je profiteren van de nieuwste telefonie technologie beschikbaar dan maak je handig gebruik van telefooncontracten waarbij je een toestel krijgt. Het telefooncontract financiert daarbij als het ware het toestel door iets hogere maandelijkse vaste kosten. Gewoonlijk wordt een Sim en telefoon combinatie binnen een telefooncontract aangegaan voor één tot twee jaar. Het opzeggen van een dergelijk telefooncontract gaat niet eenvoudig waarbij je veelal een boeteclausule moet betalen indien het tot een opzegging komt. Je moet namelijk het toestel erbij financieren.

Opzeggen telefooncontract

Het opzeggen van een telefooncontract gaat veelal op die manier dat je het abonnement bent aangegaan. Heb je het via een mobiele aanbieder in een winkel geregeld dan kun je daar je opzeg brief deponeren. Veelal kun je eveneens via het internet je telefooncontract opzeggen. Gewoonlijk is er sprake van een telefooncontract voor bepaalde tijd, welke je zonder boeteclausule moet laten lopen tot einde termijn. Een maand voor deze afloopt kun je het telefooncontract opzeggen zodat je na looptijd met een nieuw telefooncontract verder kunt gaan.

Stil zwijgend verlengen!

Voor alle abonnementen geldt dat indien er sprake is van stil zwijgend verlengen dan mag dit niet meer met een contract termijn gaan. Stil zwijgend verlengen houdt in dat het abonnement wordt omgezet naar een abonnement voor onbepaalde tijd. Is daar sprake van dan kan het stil zwijgend verlengde telefooncontract met een maand opzegtermijn iedere maand worden opgezegd.