Advocaat bij contract controle

Juridische zekerheid middels controle

Ga je contracten aan voor levering, arbeid of om iets te huren dan doe je er in sommige omstandigheden goed aan om het contract bij de advocaat te laten controleren. Contracten worden aangegaan om er zeker van te zijn dat twee partijen aan de wederzijdse verplichtingen kunnen (blijven) voldoen. Uitgangspunt is en blijft dat het contract op een juridisch verantwoorde manier is opgesteld zodat de belangen van beide partijen goed zijn behartigd. Waarom is het soms noodzakelijk om een advocaat in te schakelen om contracten te laten controleren?

Arbeidscontract en beëindigingsovereenkomst

Ga je voor iemand werken dan ontstaat er een gezagsverhouding waarbij je als werknemer moet luisteren naar de opdrachten van de werkgever. Deze dien je op een kwalitatief goede manier te voltooien zodat de werkgever daarmee de klanten tevreden kan stellen. Ter vergoeding van je diensten heb je contractueel recht op:

  • loon en vakantiegeld;
  • een fatsoenlijke werkplek;
  • recht op vakantie dagen aangevuld met secundaire arbeidsvoorwaarden.

Deze uitgangspunten dienen uiteraard goed te zijn verwoord, zo ook de ontbindende voorwaarden. Men kan namelijk ook wegens ontslag het arbeidscontract beëindigen. Daartoe wordt een zogeheten beëindigingsovereenkomst voor opgesteld. Het vormt de basis waarmee het arbeidscontract wordt ontbonden. Toch doet de werknemer er altijd verstandig aan om dat document te laten controleren op juridische correctheid. De werkgever heeft na het ontbinden van het arbeidscontract andere belangen dan de werknemer. Bescherm je belangen door werk gerelateerde contracten op onvolkomenheden te laten controleren.

Huurcontracten

Het aangaan van huurcontracten kan voor beide partijen een belangrijke aangelegenheid zijn. Dit is helemaal het geval binnen de zakelijke vastgoed verhuurmarkt. Om vergissingen binnen huurcontracten te voorkomen dient men de huurcontracten exact na te lopen of alles juridisch verantwoord is. De belangen en bedragen kunnen namelijk zeer groot zijn. Ieder foutje binnen een contract kan men duur komen te staan. Zorg ervoor dat jouw huurcontracten – ook al is het voor woning verhuur – juridisch akkoord zijn bevonden. Laat je huurcontract bij de advocaat voor huurrecht controleren.

See also  Advocaat inschakelen

Koop- en leveringscontracten

Een eveneens belangrijke groep contracten worden gevormd door onze grote aankopen. Men gaat daartoe in de winkel een contract aan waarbij de winkel de verplichting heeft om te leveren. De algemene voorwaarden daartoe dienen voor die winkel of onderneming goed zijn gecontroleerd zodat juridische problemen voorkomen kunnen worden. Wil je als verkoper producten aan de man brengen door daartoe koop- en leveringscontracten toe op te stellen dan dienen deze inhoudelijk te worden gecontroleerd door de contractrecht advocaat. Daarmee zorg je ervoor dat je ondernemings belangen goed zijn omschreven. Doe advies op bij een juridisch loket of schakel de advocaat in zodat jij altijd juridische zekerheid hebt.


Posted

in

by

Tags: